Vragen over Chlorella

Kan iedereen chlorella gebruiken? 
Iedereen kan baat hebben bij het gebruik van chlorella ongeacht gezondheidstoestand. Uiteraard raden wij u altijd aan te overleggen met uw arts over het gebruik van Chlorella indien u een aandoening/ziekte heeft en/of medicijnen gebruikt. Chlorella bevat voedingsstoffen die het lichaam revitaliseren, voeden en zuiveren.

Is chlorella geschikt voor kinderen onder de 18 jaar?
Wij raden om altijd eerst contact op te nemen met uw huisarts voordat u kinderen onder de 18 jaar chorella geeft.

Kunnen Chlorella en Spirulina samen worden gebruikt?
Om van de gezondheidsvoordelen van zowel chlorella als spirulina te kunnen profiteren is het mogelijk om deze twee algen samen te gebruiken. In principe kunnen chlorella en spirulina in elke verhouding worden gebruikt, dit ligt helemaal aan de persoonlijke voorkeur van de gebruiker. Een veelgebruikte verhouding is om chlorella en spirulina respectievelijk in de verhouding 1:2 te nemen. Bijvoorbeeld 2 gram (=10 tabletten) chlorella samen met 4 gram (8 tabletten) spirulina per dag. Deze verhoudingen zijn echter geheel aan te passen aan de persoonlijke voorkeur.

Hoeveel Chlorella gebruikt een volwassene normaliter per dag?
Chlorella is een puur natuurlijk product. Toch adviseren wij u om eerst een arts te raadplegen voordat u drastische veranderingen gaat aanbrengen in uw dieet. Start met 5 tabletten per dag, en neem ze in met een glas water. Neem iedere volgende week 5 tableten meer totdat u aan 15 tabletten per dag zit: dit is de normale dosering voor dagelijks gebruik. Wilt u een kuur doen, bouw het aantal dan op tot 40 tabletten per dag houdt dit 1 week vol en ga dan weer terug naar de 15 tabletten per dag. Mocht u zich in het begin niet prettig voelen bij de dosering van 5 tabletten begin dan gewoon met 2 of 3 tabletten per dag en verhoog de dosering in uw eigen tempo.

Waarom moet ik het gebruik van chlorella langzaam opbouwen?
Het wordt aangeraden om de dosering van het aantal tabletten langzaam op te bouwen omdat het lichaam zich dan kan aanpassen aan het opnemen van dit natuurlijke groene (plantaardige) voedingssupplement. 

Wanneer kan ik chlorella het beste innemen?
U kunt chlorella op elk moment van de dag innemen. Toch adviseren wij u om de tabletten net voor de maaltijd in te nemen met een glas water. Hierdoor zullen de tabletten sneller worden verteerd en de voedingsstoffen beter worden opgenemen.

Moet ik naast Chlorella ook nog andere vitaminen nemen?
We adviseren u om chlorella in combinatie met uw andere voedingssupplementen te gebruiken. Chlorella is een aanvulling op uw dagelijks dieet, het is geen vervanging van uw andere supplementen.

Wanneer begin ik verschillen te merken als ik chlorella ben gaan gebruiken? 
Iedereen reageert verschillend op chlorella. Sommige mensen vertellen dat ze al na een korte periode (de eerste paar weken) verschillen beginnen te merken terwijl het bij anderen pas na enkele maanden merkbaar is. Sommige mensen merken in het begin veranderingen in hun darmen en hun stoelgang. Dit komt door een reactie op de voedingsstoffen in chlorella en het reinigend vermogen van het chlorofyl. Deze totaal natuurlijke reacties zijn een indicatie dat het product daadwerkelijk werkt.

Ik heb diabetes, mag ik dan ook nog chlorella gebruiken?
Chlorella is een natuurlijk voedingssupplement. Het gehalte aan vet en koolhydraten in chlorella is laag en als zodanig is het een goede aanvulling op uw dieet. Uiteraard raden wij u aan om, net zoals bij alle andere veranderingen in uw dieet, dit vooraf te bespreken met uw arts.

Mag ik chlorella gebruiken in combinatie met andere medicijnen?
Chlorella is een natuurlijk voedingssupplement en kan gewoon worden gebruikt in combinatie met uw medicijnen of andere producten verkrijgbaar via de apotheek. Toch raden wij u aan om indien u medicijnen gebruikt verandering in uw dagelijks dieet eerst te bespreken met uw arts.

Geeft het gebruik van chlorella bijwerkingen?
Bij gebruik voor de eerste keer kan chlorella zorgen voor een beetje winderigheid. Uw darmen moeten namelijk nog wennen aan de alg. Afhankelijk van de persoon neemt dit binnen 2-3 weken af, bij de één sneller dan bij de andere. 

En aangezien chlorella volwaardige voeding is kan bij mensen die daar gevoelig voor zijn ook een allergische reactie optreden, zoals bij elk ander voedingsmiddel. De ervaring leert dat dit niet vaak voorkomt, echter, stopt het gebruik van chlorella bij een allergische reactie zoals huiduitslag.